Veer - Een dag in de zon
- Stefan Boonen

Ken je De Was al?
Die staat in Veer.
Het is De Was van Bob en Nel.
Als je een beetje vies bent in De Was!
Als je het heel warm hebt in De Was!
Als je naar een feest mag in De Was!

drup
drup
drup

LEZEN BEGINT IN VEER.
Een avontuur voor eerste lezers.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 5 jaar

FC De Vlammende Modderduivels
- Marc de Bel

De laatste wedstrijden van het seizoen zitten erop. De U13A-ploeg van FC Houtegem viert zijn zoveelste overwinning, terwijl de B-ploeg, zoals gewoonlijk, alweer zwaar heeft verloren. Maar bij FC De Grasbijters, zoals de B-ploeg zichzelf noemt, zijn vriendschap en speelplezier belangrijker dan winnen. Die speelpret krijgt echter een flinke deuk als blijkt dat de hoofdtrainer alleen met zijn A-ploeg deelneemt aan het Grote Pinksterkermistornooi. Of liever, dat denkt die streber althans...

FC De Vlammende Modderduivels is een boek voor sportieve, pittige, liefst ook wat halfgare jongens en meisjes, dat overloopt van liefde voor het spelletje dat voetbal heet.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 8 jaar

Geef wacht!
- Tom Marien

Elke dag gebeurt hetzelfde. De zee komt en gaat. Elke dag doet de Koning zijn ronde. 'Geef wacht!' roept hij, wanneer hij halt houdt bij de toren van de Wachter. Die recht dan zijn rug, steekt zijn kin vooruit en presenteert zijn speer.

De Wachter houdt de horizon scherp in de gaten. Hij ziet de overkant niet, maar kan hem haast ruiken. Hij vraagt zich af waar de overkant juist ligt. Of er ook een toren staat met een Wachter. Hij wikt en weegt: blijft hij voor altijd in zijn eigen toren of gaat hij op zoek naar die andere kant?

Geef wacht! vertelt een gevoelig verhaal over een plek hebben en houden. Over je eigen weg zoeken en niet vinden. Over de ene en de andere kant.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 4 jaar

Veer - Een dag in de kou
- Stefan Boonen

Ken je Moon al?
Ze woont in Veer.
Moon is snel, Moon is fel.
Als je slee stuk is bel Moon!
Als je wat sip bent roep Moon!
Als je heel snel wil Moon!
VROAAAAAAAAM!

LEZEN BEGINT IN VEER.
Een avontuur voor eerste lezers.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 6 jaar

Wiet Waterlanders en de echt aardige rechters
- Mark Tijsmans

Wiet Waterlanders woont samen met zijn mama in Gandamme, zijn oom Steven De Smid is er commissaris en Wiet zit nog steeds in de zesde klas van het Sint-Preventiacollege, samen met zijn beste vriend Indigo en met Ophelia, op wie hij stiekem verliefd is. Het is bijna kerstvakantie en de geheime Caroluscode, het detectivegroepje van het drietal, staat al een tijdje op non-actief. Dan wordt er in de klas geld gestolen. Als een onschuldig klasgenootje daardoor geschorst wordt van de school, vindt het trio dat zo onrechtvaardig dat ze besluiten de echte dader te zullen vinden. Ze komen al snel terecht in een andere en veel grotere zaak, die van de onopgeloste diefstal van het schilderij 'De Echt Aardige Rechters' in 1934. De kinderen besluiten dan ook die diefstal op te lossen, al moeten ze toegeven dat de zaak veel ingewikkelder is dan het lijkt.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 7 jaar

Graaf Itti
- Eef Rombaut

Er was eens, in een land hier ver vandaan, een koning. Maar in tegenstelling tot koningen in andere sprookjes, is dit geen oppermachtige, superrijke koning. Deze koning zit in zak en as: zijn schatkist is volledig leeg. Ten einde raad besluit hij om een wedstrijd te organiseren onder zijn onderdanen. Hij hoopt ideeën te sprokkelen om zijn land nieuw leven in te blazen. Maar wanneer het zoveelste inspiratieloze idee wordt onderbroken door een klein jongetje, leert de koning dat nieuwe wind vaak uit heel onverwachte hoek komt.

De 9-jarige Leon debuteert in dit boek met grave illustraties die zorgen voor een frisse wind in kinderboekenland.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 4 jaar

De steen van Nowan
- Marc de Bel

Nowan en Frie Bosmuis zijn de beste maatjes. De twee amuseren zich kostelijk en kijken met spanning uit naar het jaarlijkse Zonnefeest. Nowan plukt echter een giftige zwam voor de pap van zijn kleine zusjes! Alleen de bottelbessenthee van overopa Apodemus kan hen nog redden. Maar opa woont ver weg en de tocht naar zijn steenmolenruïne is er een vol gevaren. Nowan belooft echter zijn fout goed te maken en besluit de thee te gaan halen …

Leeftijdsaanduiding Vanaf 5 jaar

Boe!kids: Mie ninja
- Nico De Braeckeleer

Mie is verliefd op Wolf. Samen met Nes kiest Mie mooie kleren uit. Ze hoopt dat Wolf dan wat meer oog voor haar zal hebben. Maar haar plannetje werkt niet. Wolf is te veel bezig met de opdracht van hun detective-club, waarvoor ze op zoek moeten naar een gestolen schilderij.

Die avond leest Mie een boek over ninja’s. Die zijn lekker stoer. En Wolf houdt van stoer! Mie weet opeens wat ze moet doen: ze moet Mie ninja worden! Maar is Mie daarvoor wel dapper genoeg? En kunnen de BOE!kids zonder Mie het schilderij opsporen?

Leeftijdsaanduiding Vanaf 6 jaar

Vossenstreken
- Danny De Vos

Mensen die de beest uithangen, het gebeurt. Maar het omgekeerde, bestaat dat ook? Dieren die rare streken uithalen, net zoals wij? Die liegen, pesten en stelen? Of gewoon ongegeneerd in hun neus peuteren?

Ik heb ze gevonden, in alle delen van de wereld én in mijn eigen tuin.

Na het lezen van dit boek bekijk je dierlijk gedrag voor altijd door een andere bril!

Leeftijdsaanduiding Vanaf 8 jaar

James Hond en de Elfenbank
- Noëlla Elpers

Mijn naam is Hond, James Hond. Ik woon bij Andreetje van restaurant ’t Zeetje. Hij bakt de beste zeetong van heel de Belgische kust. Die wordt geleverd door visser Martinus en zijn vrouw Lieke. Maar er is een kaper op de kust: scheepseigenaar Haaisema schept alle zeetongen weg met zijn moderne vissersvloot. Martinus en Lieke roepen mijn hulp in.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 7 jaar

De paarse pimpelmoes
- Marc de Bel

De vuilnisbelt aan de rand van het Biezebos rukt steeds verder op. De familie Braammuis moest al verhuizen en ook het Boeboekhol wordt bedreigd!

Tot overmaat van ramp werkt die vieze troep als een magneet op gemene, hongerige zwerfkatten. Spelen in het bos wordt elke dag gevaarlijker. 'Spannender!' vinden Pit en Puf.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 6 jaar

Verliefd
- Stefan Boonen

'Jij bent verliefd, hé!’
‘Nee hoor!’
‘Jawel! Je huppelt al. Je bent gewoon superformidabel verliefd.’
‘Niet.’
Is hij het of is hij het niet?
Heel de straat, alle kinderen van de buurt, de hele wereld wil het weten.
Is Lowie verliefd? En op wie dan?
Grappig en origineel prentenboek over vlinders in de buik. Thema verliefdheid op het niveau van jonge kinderen.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 4 jaar

Vampierparty
- Nico De Braeckeleer

Wolf, Boe, Mie, Pas en Nes kijken uit naar de vampierparty in het kasteel van Pier. Het wordt ook een geweldig feest… tot stipt om middernacht politiecommissaris Sil Slak en de ouders van Pier in ijsbeelden veranderen. Heksenmeisje Pas beseft meteen dat ze zijn betoverd door een magische spreuk door aanraking. Pier sluit alle deuren af zodat de aanwezigen niet weg kunnen. De BOE!kids hebben weinig tijd om de dader te ontmaskeren.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 7 jaar

Kapper Tom
- Danny De Vos

De zaak van kapper Tom loopt prima, zijn soepkomkapsel is hip en hot bij jong en oud. Maar op een vreselijke pechdag heeft een klein ongelukje fatale gevolgen voor Toms knipkunsten. Het verhaal van kapper Tom gaat over pech en geluk, over een nadeel omtoveren tot een voordeel en over jezelf opnieuw uitvinden. O ja: dit boek is uitermate geschikt om hardop (voor) te lezen!

Leeftijdsaanduiding Vanaf 4 jaar

Tante Geola: De Tsaar van eender waar
- Mark Tijsmans

Bas Bonje Bolleboos is elf en moet gaan logeren bij een tante van wie hij nog nooit heeft gehoord. Tante Geola woont in een heel oud kasteel, Tot Slotte, in een heel klein dorpje waar niemand ooit naartoe wil. Tegelijk met Bas verschijnt er in Krot-Kronkelinge een wel erg vreemde man, die zichzelf de Tsaar van eender waar noemt. Hij is ervan overtuigd dat tante Geola een heks is en wil haar ontmaskeren.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 8 jaar

Familie Boef en het lollycomplot
- Anders Sparring

De ouders en zus van Tuur zijn gemaakt voor het boevenvak, maar zelf heeft hij er geen talent voor. Papa Bo, mama Fia en zus Neeltje waren zijn verjaardag bijna vergeten en beslissen op het nippertje om hem te verrassen met een felbegeerd cadeau. Kopen is geen optie voor de familie Boef, dus besluiten ze de lolly die Tuur zo graag wil te stelen. Maar dat gaat niet zo makkelijk als gedacht.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 6 jaar

Jolientje Fantast
- Ed Franck

Dertig pittige en vrolijke voorleesverhaaltjes voor de oudste kleuters en voor kinderen begin lagere school. Ook kinderen die zelf al kunnen lezen, zullen er veel plezier aan beleven. Tussendoor krijgen ze nog vijftien gedichtjes cadeau!

Leeftijdsaanduiding Vanaf 5 jaar

Bij mij thuis
- Somia Bakali

Bij mij thuis legt op een prachtige en heel eenvoudige manier uit waarin westerse en moslimgezinnen van elkaar verschillen. Maar het maakt evengoed duidelijk dat we allemaal eigenlijk hetzelfde zijn, ook al ziet onze omgeving er anders uit, of hebben we andere gewoontes en tradities.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 4 jaar

Dank je wel
- Stefan Boonen & Jan Van Lierde

Maak kennis met dit knotsgekke verhaal om van te smullen. Met versgebakken personages van Stefan Boonen en heerlijke illustraties van Jan Van Lierde.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 4 jaar

De serres van Mendel
- Kirstin Vanlierde & Jurgen Walschot

Reis mee naar de bijzondere serres voor dit verhaal over sterrenhemels en donkere kelders, over varens en vlammen. En over een onwaarschijnlijke vriendschap. De woorden van Kirstin Vanlierde gaan naadloos over in de illustraties van Jurgen Walschot.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 8 jaar

Waarom een bos geen ramen heeft
- Korneel De Rynck & Joris Thys

Lees alles over het behulpzame nijlpaard uit deze bijzondere bundel met achtentwintig verrassende, licht filosofische dierenverhalen voor kinderen van 1 tot 108 jaar. Met tekst van Korneel De Rynck en illustraties van Joris Thys.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 6 jaar

De boom die niet was gepland
- Marc de Bel & Ronald Heuninck

Ontdek samen het spannende begin van dit maatschappijkritisch sprookje over tirannie, egoïsme en hebzucht. Maar ook over liefde, vriendschap, moed en volharding en hoe die laatste vier het altijd winnen van de eerste drie. Van meesterverteller Marc de Bel, met illustraties van Ronald Heuninck.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 5 jaar