Pelckmans uitgevers en Sleepworld bezorgen iedere maand de leukste voorleesverhaaltjes van Er was eenzzz in jouw brievenbus. Hierdoor help je jouw kinderen niet enkel zoet te dromen, maar stimuleer je ook hun taalontwikkeling.

Gratis voorleesboekjes

Maak je profiel aan voor 21 januari en ontvang ons voorleesboekje van februari met 4 leesfragmenten.
Vanaf 1 februari tot en met 21 februari kan je je terug inschrijven voor het voorleesboekje van maart.

Ster
Ster

Ontdek hier de verhaaltjes die je volgende maand in je brievenbus kan ontvangen!

Vampierparty
- Nico De Braeckeleer

Wolf, Boe, Mie, Pas en Nes kijken uit naar de vampierparty in het kasteel van Pier. Het wordt ook een geweldig feest… tot stipt om middernacht politiecommissaris Sil Slak en de ouders van Pier in ijsbeelden veranderen. Heksenmeisje Pas beseft meteen dat ze zijn betoverd door een magische spreuk door aanraking. Pier sluit alle deuren af zodat de aanwezigen niet weg kunnen. De BOE!kids hebben weinig tijd om de dader te ontmaskeren.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 7 jaar

Kapper Tom
- Danny De Vos

De zaak van kapper Tom loopt prima, zijn soepkomkapsel is hip en hot bij jong en oud. Maar op een vreselijke pechdag heeft een klein ongelukje fatale gevolgen voor Toms knipkunsten. Het verhaal van kapper Tom gaat over pech en geluk, over een nadeel omtoveren tot een voordeel en over jezelf opnieuw uitvinden. O ja: dit boek is uitermate geschikt om hardop (voor) te lezen!

Leeftijdsaanduiding Vanaf 4 jaar

Tante Geola: De Tsaar van eender waar
- Mark Tijsmans

Bas Bonje Bolleboos is elf en moet gaan logeren bij een tante van wie hij nog nooit heeft gehoord. Tante Geola woont in een heel oud kasteel, Tot Slotte, in een heel klein dorpje waar niemand ooit naartoe wil. Tegelijk met Bas verschijnt er in Krot-Kronkelinge een wel erg vreemde man, die zichzelf de Tsaar van eender waar noemt. Hij is ervan overtuigd dat tante Geola een heks is en wil haar ontmaskeren.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 8 jaar

Familie Boef en het lollycomplot
- Anders Sparring

De ouders en zus van Tuur zijn gemaakt voor het boevenvak, maar zelf heeft hij er geen talent voor. Papa Bo, mama Fia en zus Neeltje waren zijn verjaardag bijna vergeten en beslissen op het nippertje om hem te verrassen met een felbegeerd cadeau. Kopen is geen optie voor de familie Boef, dus besluiten ze de lolly die Tuur zo graag wil te stelen. Maar dat gaat niet zo makkelijk als gedacht.

Leeftijdsaanduiding Vanaf 6 jaar

Ontdek hier onze 5 voorleestips

Benieuwd hoe je het voorleesmoment nog leuker kan maken? We zetten alvast enkele tips op een rijtje!

Voorleestip 1

Laat ook het kind zelf eens voorlezen! Zo breek je het eenrichtingsverkeer en kan het voor jou verfrissend zijn om je (klein)kind zelf het verhaal te laten navertellen!

Voorleestip 2

Lees het verhaal niet letter na letter, maar geef je kind de kans om naar hartenlust te fantaseren. Dat maakt jullie voorleesmoment des te persoonlijker en ongetwijfeld ook veel grappiger!

Voorleestip 3

Zorg voor een rustige en prikkelvrije omgeving zodat de fantasie van het kind vrij spel heeft. Je kan dus altijd en overal voorlezen, behalve achter het stuur. Maar daar zijn luisterboeken voor!

Voorleestip 4

Laat je kind zelf eens een boek kiezen. Boeken die aansluiten bij hun interesse zorgen ervoor dat ze volledig aan je lippen hangen. Maar af en toe een nieuwe wereld introduceren aan je (klein)kind kan natuurlijk ook!

Voorleestip 5

Blijf vooral jezelf. Gekke stemmen en rare snoeten zijn 100% toegestaan, maar hoeven helemaal niet. Het is belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en plezier heeft!